Spataders verwijderen met laser heeft tal van voordelen


Waarom kiezen om spataders te laten verwijderen met laser en wat is de prijs?

Spataders verwijderen met laser is een geavanceerde techniek die minder belastend is voor de patiënt. De behandeling gebeurt met een dagopname en de procedure is 100% veilig en snel. Doordat er geen beperking is van uw dagelijkse activiteit kan u na de ingreep gewoon weer terug aan de slag. Er is duidelijk een sneller herstel en er is zo goed als geen littekenvorming. Deze nieuwe technieken hebben dus niets dan voordelen. Specialist spataders dokter Tom Berghmans zal u goed informeren of u voor deze behandelmethode in aanmerking komt.

Spataders verwijderen met laser

Spataders laten verwijderen met laser: techniek

Spataders verwijderen met laser kan d.m.v. twee technieken:

  • Endoveneuze laserbehandeling waarbij onder epidurale of totale verdoving de aangetaste ader van binnenuit wordt dichtgeschroeid door warmtegeneratie (laser). Een ingebrachte koude vloeistof beschermt de omliggende weefsels tegen de hoge temperaturen. Alles wordt gevolgd op echografie. De totale ingreep neemt ongeveer een uur in beslag. Het slaagpercentage van spataders verwijderen met laser ligt bij deze techniek erg hoog.
  • Percutane laser. Deze behandeling is volledig ambulant en wordt uitgevoerd tijdens de consultatie. De techniek is erg geschikt voor kleine bloedvaten ter hoogte van de ledematen of in het gelaat. Door gebruik te maken van een laser laat men de bloedvaatjes samensmelten en pigmenten uiteenvallen. Deze worden nadien door het lichaam autonoom afgebroken. Dit kan enkele weken tot maanden duren. Na een zestal weken kan een vervolgbehandeling worden gedaan, net zolang tot het beoogde resultaat is verkregen.

Spataders verwijderen met laser: prijs

  • Endoveneuze laserbehandeling: de mutualiteit betaalt slechts éénmaal een deel van de behandeling terug. Het overige deel kan u eventueel verhalen bij uw hospitalisatieverzekering. Dokter Tom Berghmans geeft u graag meer informatie over de prijs van deze behandeltechniek.
  • Percutane laser: voor deze techniek is er tot op heden nog geen terugbetaling door de mutualiteit. Laat u vooraf goed informeren over de kosten verbonden aan deze doeltreffende, veilige en weinig ingrijpende manier van spataders verwijderen met laser.

Als arts is het belangrijk om eerst een correcte diagnose te maken alvorens aan de patiënt een indicatie van de kosten te geven. Iedere aandoening is anders en vereist dan ook een andere specifieke aanpak. Het nadeel van de laserbehandeling is de hogere kostprijs in vergelijking met de gekende traditionele technieken om spataders te laten verwijderen. Toch zijn de voordelen van deze methoden niet te verwaarlozen. Dokter Berghmans kan u een gerichte en duidelijke prijs meedelen na een eerste consult. Dokter Tom Berghmans kan raadplegingen verzorgen in zijn prive-praktijk en in het Heilig Hart Ziekenhuis te Mol.

U kan een afspraak per telefoon of online afspraak maken bij vaatspecialist Dokter Tom Berghmans in AZ Mol of in de privé praktijk te Mol.