Dokter Berghmans is gespecialiseerd in ouderdomsvlekken behandelen en coupersose behandelen


Ouderdomsvlekken behandelen en couperose behandelen is mogelijk bij dokter Berghmans.

Ouderdomsvlekken behandelen

Een ouderdomsvlek is een goedaardige pigmentophoping die vooral voorkomt in het gezicht en op de rug van de hand. Deze vlekken worden ook wel levervlekken genoemd. De vlekjes kunnen al op jonge leeftijd ontstaan en nemen vaak toe bij het ouder worden. Het ontstaan hangt vaak samen met uw huidtype, maar altijd belangrijk is een goede bescherming tegen de zon. Indien niet of slecht behandeld kan hier een aderontsteking uit voortkomen.

Niet iedereen laat ouderdomsvlekken behandelen. Wil je ze toch laten aanpakken, om ze op die manier iets minder zichtbaar te maken, dan is er keuze uit verschillende technieken, waarbij de ene behandelmethode al meer ingrijpend is dan de andere. Weet wel dat ouderdomsvlekken kunnen terugkeren na verloop van tijd. Dokter Berghmans zal u informeren welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidtype en voor uw soort vlekjes.

Er zijn een aantal manieren om ouderdomsvlekken te behandelen:

  • laserbehandeling
  • met vloeibare stikstof
  • chemische peeling

Dokter Berghmans informeert u over de voor- en nadelen van elke methode.

Ouderdomsvlekken behandelen - aderontsteking

Couperose behandelen

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en de eerste symptomen verschijnen vaak rond de leeftijd van 30 jaar. Net als bij ouderdomsvlekken zijn erfelijkheid (huidtype) en zonlicht factoren die couperose in de hand werken. Patiënten kiezen er vaak voor om couperose te behandelen omwille van esthetische redenen, maar ook doordat de uitgezette adertjes in sommige gevallen klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Best is dan eerst een gespecialiseerde arts te contacteren. De diagnose wordt met het blote oog gesteld, zonder bijkomend medisch huidonderzoek.

Om couperose te behandelen zijn er diverse mogelijkheden:

  • vaatlasertechniek
  • dichtbranden met elektrocoagulatie
  • crèmes en camouflagetherapie

Ook hier zal dokter Berghmans u deskundig advies geven omtrent de juiste aanpak.

Behandelen van aderontstekingen

Een aderontsteking duidt op een plaatselijke ontsteking en stolselvorming van de wand van een oppervlakkig gelegen ader en treedt vooral op bij spataders. Bij een aderontsteking heeft u een dikke stugge streng, meestal op uw been. Het is niet altijd het geval, maar plaatselijke ontstekingen kunnen typische klachten uitlokken van zware, vermoeide en soms warme benen, gespannen gevoel of jeuk. Met verloop van tijd kan een vochtophoping ontstaan, huiduitslag, verkleuring of verharding van de huid, of kan zelfs een open wonde ontstaan. De huid gaat stuk en geneest niet spontaan. Een ingreep is dan noodzakelijk.

Meer informatie over de behandeling van aderontstekingen vindt u bij onze behandelingen.

U kan een afspraak per telefoon of online afspraak maken bij vaatspecialist Dokter Tom Berghmans in AZ Mol of in de privé praktijk te Mol.