Bent u op zoek naar een spataders dokter of een specialist in spataders?


Voor uw spataders liefst een dokter met kennis van zaken

Dokter Tom Berghmans is spataders dokter en gespecialiseerd in vasculaire aandoeningen zoals spataders en spataders behandeling. Hij werkt in het Heilig Hartziekenhuis in Mol, waar hij afdelingshoofd is van de dienst vaatheelkunde. Ook thuis in de Gasstraat in Mol heeft hij een eigen praktijk.

Als specialist in spataders volgde dokter Berghmans zijn opleiding algemene heelkunde en vaatheelkunde in diverse grote universitaire ziekenhuizen, waaronder Leuven, Lier, Bonheiden en Sint-Truiden. In 2005 startte hij in het AZ in Mol als spataders dokter samen met een aantal medewerkers de dienst vaatheelkunde op. Onder zijn leiding werd er een volwaardige moderne endovasculaire kliniek uitgebouwd.

Specialist spataders

Spataders dokter Dr. Bergmans gebruikt als specialist in spataders de nieuwste veneuze technieken

Als vaatspecialist heeft Tom Berghmans jarenlang ervaring in spataderbehandelingen. Naast de expertise in de klassieke stripping legde hij zich ook toe op moderne behandelmethoden, die vaak minder ingrijpend zijn voor de patiënt. Nieuwe lasertechnieken deden hun intreden en als specialist in spataders verdiepte hij zich in deze hedendaagse medische technieken. De innovatieve endoveneuze laserbehandeling is één van deze nieuwe doeltreffende methoden.

Of zoek je een spataders dokter die eerder ambulant werkt, met andere woorden een behandeling toepast zonder operatie? Ook hiervoor kan je bij dokter Berghmans terecht. Spataders laten verwijderen kan via verschillende behandelmethoden zoals venaseal, sclerotherapie, foam en percutane laser. Voor deze ingrepen is daghospitalisatie voldoende, sommige behandelingen gebeuren zelfs tijdens de consultatie. De patiënt herstelt sneller van deze ingrepen en kan meteen de activiteiten hervatten. Duidelijk minder ingrijpend dus dan andere klassieke methoden.

Een specialist in spataders begint altijd met het stellen van de juiste diagnose

Niet elke behandeling van spataders is voor iedereen even effectief. Sommige technieken kunnen niet bij elke aandoening worden toegepast. Het is dus belangrijk om te starten met de juiste diagnose. Van daaruit zal spataders dokter Berghmans u informeren over de mogelijkheden om resultaatgericht en met zo weinig mogelijk hinder uw spataderaandoening aan te pakken. U vindt hierover meer op onze website.