Vaatspecialist Dokter Tom Berghmans


Dokter Tom Berghmans is als vaatspecialist opgeleid in Algemene Heelkunde en Vaatheelkunde via het Leuvense netwerk. Ervaring als vaatspecialist wordt oa. opgedaan in UZ Leuven, Lier, Bonheiden en Sint-Truiden. In 2005 wordt hij door AZ Mol gevraagd om de dienst Vaatheelkunde uit te bouwen.

Al direct van in het begin worden de nieuwste en meest innoverende technieken als vaatspecialist toegepast, met speciale interesse voor arteriële endovasculaire technieken. De erkenning voor endovasculaire broekgreffen EVAR volgt snel. In 2006 wordt al gestart met de endovasculaire lasertechnieken voor spataderlijden. De basis longchirurgie wordt ook stelselmatig uitgebouwd.

Tot op heden blijft state of the art vasculaire chirurgie een prioriteit.

Vaatspecialist in HH Ziekenhuis te Mol en eigen praktijk voor vaatheelkunde en spataders

Vaatchirurg Dr. Tom Berghmans

Tom Berghmans : Toegewijd vaatspecialist

Dr. Tom Berghmans, een gerenommeerd specialist in vaatheelkunde, heeft een indrukwekkende carrière en uitgebreide ervaring in het veld. Dr. Berghmans voltooide zijn opleiding Algemene Heelkunde en Vaatheelkunde in het netwerk van Leuven. Zijn coördinatie tussen enkele van de grootste perifere centra en UZ Leuven heeft geleid tot het opdoen van waardevolle ervaring in deze geavanceerde en gespecialiseerde discipline.

In 2005 werd hij aangeworven om de dienst Vaatheelkunde in Mol uit te bouwen. Dit was een cruciale stap in zowel zijn carrière als de ontwikkeling van de vaatheelkundige dienstverlening. Dr. Berghmans speelde een leidende rol in de introductie van innovatieve veneuze technieken, waaronder endoveneuze laseringrepen. Deze ingrepen outperformen alle traditionele methoden en vormen de basis voor de modernste vormen van vaatheelkundige procedures.

Naast deze innovatieve benadering van de veneuze chirurgie heeft Dr. Berghmans ook een endovasculaire kliniek uitgebouwd in Mol. De kliniek richt zich op percutane ingrepen met ballondilataties, stenting, en EVAR – een typisch procedure bij endovasculaire chirurgie. De kliniek heeft niet alleen de toegang tot moderne vaatchirurgische procedures in Mol verbeterd, maar is ook een voorbeeld voor andere centra vanwege haar toewijding aan het toepassen van de nieuwste technologische ontwikkelingen op dit gebied.

Ook heeft Dr. Berghmans expertise in het domein van de klassieke slagaderingrepen en basis longchirurgie. Naast zijn innovatieve werk op het gebied van veneuze en endovasculaire chirurgie, blijft hij betrokken bij meer traditionele interventies, waarbij hij zijn gedegen kennis van anatomie en chirurgische technieken toepast.

Momenteel geeft Dr. Berghmans leiding als Afdelingshoofd Vaatheelkunde in het Heilig Hartziekenhuis te Mol. Hij is vastbesloten om door te gaan met het bevorderen van de modernste technieken in zijn veld, het trainen van jonge artsen in deze gespecialiseerde procedures, en het leveren van de hoogste kwaliteit van zorg aan zijn patiënten.

Inspirerend in zijn benadering en in zijn technieken en met een visie op de toekomst van de vaatchirurgie, blijft Dr. Tom Berghmans een leider en innovator in zijn vakgebied.

An Stevens: Toegewijd verpleegkundige bij vaatspecialist Dr. Berghmans

An Stevens is een naast verpleegkundige ook een onderwijsprofessional, die door haar ervaringen in beide domeinen een unieke bijdrage levert aan de gezondheidszorg binnen de praktijk. Haar carrière begon in het H. Hart Instituut te Heverlee, waar ze haar diploma Regentaat behaalde. Vervolgens zette ze haar educatieve reis voort en behaalde ze een aanvullend diploma van A1-verpleegkundige aan het Sint Elisabeth Instituut te Leuven.

Mevrouw Stevens combineerde deze twee vaardigheidsgebieden in een pedagogische rol, waar ze gedurende enkele jaren lesgaf aan studenten in verzorgingsgerichte richtingen van het hoger secundair onderwijs aan het Instituut van de Voorzienigheid te Herentals. Naast het lesgeven, nam ze ook de verantwoordelijkheid als stagebegeleidster op zich, waar ze studenten begeleidde en ondersteunde tijdens hun stages in de echte werkomgeving.

De laatste jaren heeft An haar carrièrefocus verlegd van onderwijs naar de praktijk van de gezondheidszorg. Ze werkt nu voltijds als privéverpleegkundige bij de bekende vaatspecialist Dr. Tom Berghmans. In deze rol biedt An niet alleen directe patiëntenzorg, maar speelt ze ook een cruciale rol in de coördinatie en planning van patiëntenzorg. Haar rol houdt het ontvangen van patiënten in, waarbij ze eventuele problemen identificeert en onmiddellijk aanpakt. Ze assisteert ook bij de raadplegingen, waardoor ze nauw samenwerkt met Dr. Berghmans en zijn team.

An’s carrière illustreert een niet-aflatende toewijding om mensen te helpen, zowel in het onderwijs als in de gezondheidszorg. Haar ervaring en deskundigheid zijn een waardevolle aanvulling op het team van Dr. Berghmans en dragen bij aan het leveren van de hoogste kwaliteit van vaatheelkundige zorg.

Naast haar activiteiten voor Dokter Tom Berghmans is An ook de drijvende kracht achter Asthetiek – een centrum voor niet-chirurgische huidverbetering – in Mol, waar ze adviesgesprekken en behandelingen uitvoert voor niet-invasieve huidverjonging en huidverstrakking van gelaat en lichaam.

Praktijk vaatspecialist Dokter Tom Berghmans