Spataders verwijderen zonder operatie


Spataders verwijderen zonder operatie, het kan. Aan de hand van een ambulante laserbehandeling, waarbij een ziekenhuisopname dus niet nodig is, kunnen spataders voorgoed verwijderd worden. De behandeling wordt dan uitgevoerd tijdens de consultatie en vraagt geen werkonbekwaamheid. Spataders laseren is dus duidelijk minder ingrijpend dan een operatieve ingreep.

Om spataders te verwijderen zonder operatie zijn er diverse mogelijkheden. Er kan gekozen worden uit verschillende behandelmethodes, afhankelijk van het type spatader en de ernst van de aandoening. Een succesvolle methode is spataders laseren. De behandeling met percutane laser is ideaal voor kleinere bloedvaten ter hoogte van de ledematen en eventueel het gelaat. Ontsierende adertjes en goedaardige pigmentaandoeningen kunnen verwijderd worden met deze techniek. Het resultaat is vaak verbluffend.

Dokter Tom Berghmans past deze percutane lasertechniek toe in zijn praktijk en de behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Na de behandeling kan u zonder problemen weer zelf naar huis rijden. U ondervindt geen hinder en kan meteen weer aan de slag.

Spataders verwijderen

Spataders verwijderen zonder operatie, hoe werkt het?

Spataders laseren kan zonder opname in het ziekenhuis en vergt weinig voorbereiding. Het begint met de juiste diagnose. Daarna kan er onmiddellijk besloten worden over te gaan tot een percutane laserbehandeling.

Alvorens te starten met de behandeling moet de zone vrij zijn van make-up, crèmes en teveel haargroei. Door het gebruik van de laser smelten de bloedvaatjes samen en vallen pigmenten uiteen. Het lichaam breekt de restanten dan zelf af. Dit kan enkele weken tot maanden duren. Bij spataders verwijderen zonder operatie zijn herhaaldelijke laserbehandelingen nodig. Het juiste aantal is afhankelijk van de evolutie van de behandelde zone en het gewenste resultaat. Een compressiekous is niet noodzakelijk na de laserbehandeling. Wel dient u enkele dagen een verzachtende gel aan te brengen. Na een zestal weken kan een nieuwe lasersessie worden uitgevoerd op dezelfde plek.

Meer informatie over spataders verwijderen zonder operatie

Op onze website vindt u meer informatie over hoe wij spataders verwijderen zonder operatie. Spataders laseren is een eenvoudige techniek die mits de juiste diagnose goed resultaat oplevert. Dokter Tom Berghmans zal u eerst grondig informeren over de diverse mogelijkheden binnen de ambulante behandeling van spataderen, alsook over de voor- en nadelen van elke behandeling. Niet elke behandelmethode is geschikt voor elke aandoening. Meer specifieke informatie omtrent spataders laten verwijderen vindt u op onze website.

Wil u Spataders verwijderen zonder operatie? U kan een afspraak per telefoon of online afspraak maken bij vaatspecialist Dokter Tom Berghmans in AZ Mol of in de privé praktijk te Mol.