Spataders laten verwijderen: tegen welke prijs?


Spataders verwijderen: de verschillende behandelmethoden

Spataders laten verwijderen en de kosten die eraan verbonden zijn verschillen per behandelmethode. De gekozen behandeling is persoonlijk en hangt af van de aard van de aandoening, de grootte van de spataders, de plaats,… . Is de aandoening ernstig dan kan een operatie worden aangeboden.

Klassieke stripping is de bekendste manier om spataders te laten verwijderen, maar ook de endoveneuze laserbehandeling biedt goede resultaten. Toch zijn er ook al tal van alternatieve ambulante behandelingen die minder ingrijpend zijn. Venaseal, sclerotherapie, foam en percutane laser zijn methoden die al meermaals hun doeltreffendheid bewezen hebben.

Meer over al deze behandelmethoden m.b.t. spataders laten verwijderen vindt u op de website van Dr. Tom Berghmans. Hij zal tijdens een eerste consult met u de mogelijkheden bespreken en u verder inlichten over de verschillende technieken en hun prijs.

Spataders laten verwijderen

Spataders verwijderen: prijs?

Spataders laten verwijderen is één van de meest voorkomende medische ingrepen. Toch is het moeilijk om meteen een prijs te kleven op een ingreep nog voor de dokter met u de aandoening heeft bekeken en de diverse mogelijkheden heeft besproken. Elke spatader is specifiek en persoonlijk en vereist dan ook zijn eigen aanpak. Nadat u op gesprek bent geweest bij dokter Tom Berghmans krijgt u meteen een beter zicht op de mogelijke behandelmethoden en zal hij u ook verder informeren over de prijs om spataders te verwijderen.

Is er een tussenkomst om spataders te laten verwijderen?

Elke medische ingreep heeft zijn kostprijs, zo ook spataders laten verwijderen. Hoeveel u betaalt hangt af van de gekozen behandeling. Hoeveel u hiervan zelf betaalt is afhankelijk van uw mutualiteit en of u al dan niet een hospitalisatieverzekering heeft afgesloten. Best informeert u bij beide instanties even vooraf voor welke behandelingen wordt tussengekomen en hoeveel u alsnog zelf moet dragen. Voor de diverse methoden kunnen hier toch wel aanzienlijke verschillen optreden. Dokter Berghmans zal u ook zoveel mogelijk hierover inlichten, toch is het heel belangrijk om daarna nog verder te informeren. Op die manier komt u achteraf niet voor verrassingen.

U kan een afspraak per telefoon of online afspraak maken bij vaatspecialist en spataders Dokter Tom Berghmans in AZ Mol of in de privé praktijk te Mol.